Snoeien/rooien

Snoeien/rooien

Snoeien

Volwassen bomen hebben op geregelde tijdstippen een onderhoudsbeurt nodig. In eerste instantie kunnen de stam en de kruin van alle dood hout ontdaan worden. Dat is immers een voedingsbodem voor schimmels en zwammen. Als zo eenn tak afbreekt, levert dat bovendien gevaar op voor wie of wat eronder staat. Daarom moet dood hout verwijderd worden. 

Afhankelijk van de bereikbaarheid voeren we deze werken uit met een hoogtewerker of met touwen. Soms beslist men de kruin te verkleinen of, afhankelijk van de soort, de boom te knotten. De uitvoeringswijze is dezelfde zoals hierboven vermeld. Ook wondverzorging, na bv. het uitscheuren van een tak tijdens een storm, kan op deze manier toegepast worden.

Rooien van bomen

Opruimen van oude bomen, dennen en struiken is geen probleem voor ons! Wij zagen bomen van elke omvang voor u om op professionele wijze. Ook takken en stammen kunnen worden versnipperd met onze professionele houthakselaar van 60pk, en dit tot op een diameter van 25 cm. De wortels kunnen zowel uitgegraven als stuk gefreesd worden.

Inschrijven nieuwsbrief

Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws, updates, vacatures, tips & acties. Blijf op de hoogte!

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen over uw tuin, tuinaanleg of -onderhoud? Aarzel niet en stel ze gerust! We verwelkomen u ook graag in ons tuincentrum voor persoonlijk advies en een ontdekkingstocht door ons assortiment.

Contacteer Ons