Aanplantingen/gazon

Aanplantingen/gazon

Aanplanting

Een tuin creëren waarin bomen, heesters en vaste planten in harmonie met elkaar opgroeien vormt het hoogtepunt van ons onderhoudscontractenproces. 

Het tweedimensionale plan komt pas helemaal tot leven door de introductie van levend plantmateriaal.

Bij de keuze van de planten dient er rekening te worden gehouden met de bodemgesteldheid, de esthetische waarde van de planten, kleuren, texturen, bloeiperiodes en de functie van de planten. 

De juiste plantenkeuze

Planten kunnen gebruikt worden om dingen te accentueren, te verdoezelen, een bepaalde sfeer te creëren, een achtergrond te vormen, lege plekjes op te vullen, enz.

De juiste plantenkeuze maken is dan ook een grote uitdaging, maar geeft tegelijkertijd veel voldoening. Een correct aangeplante tuin straalt rust en harmonie uit, is in elk seizoen aantrekkelijk en zorgt voor een beperkt onderhoud.

Met garantie op de aanplanting!

Aanleg gazon

Door het uniforme karakter van een grasmat brengt het gazon rust in uw tuin. De groenblijvende structuur is zowel in de zomer als in de winter een vast vormelement. De gladde textuur van een goed verzorgd gazon vormt de perfecte achtergrond voor een gevarieerde beplanting. 

Wie geniet er niet van het gevoel van zacht gras onder de blote voeten of van de geur van een pas gemaaid gazon. Aangezien in veel tuinen het gazon nog steeds een centraal element is, worden er bijzondere eisen gesteld, zowel qua aanleg als onderhoud.

Gezaaid

Een gezaaid gazon is vrij goedkoop. Het aanbod van grasmengsels is gevarieerd en kan dus gemakkelijk aangepast worden aan uw specifieke noden. Wel dient er rekening mee gehouden te worden dat een nieuw ingezaaid gazon gewied moet worden en dat het maanden duurt voor u echt van uw gazon kunt genieten.

Afwatering, bodemgesteldheid, bemesting, zaaitijd en de keuze van het zaad bepalen bij de aanleg mee het resultaat. Bij het onderhoud moet men onder meer denken aan onkruidbestrijding en beluchting.

Grasmatten

Voor een sneller resultaat, zonder inzaairisico's, vlugger genot en een nagenoeg onmiddellijke ingebruikname zijn grasmatten dé oplossing. Onze grasmatten zijn onder de beste omstandigheden van bemesting, bewerking, onderhoud en beregening gekweekt.

De graszoden zijn flink geworteld met een dicht grasbestand, minstens 12 à 15 maanden oud en vrij van onkruid. Met graszoden beschikt u onmiddellijk over een volgroeid natuurlijk grastapijt. Zeker een aanrader voor kleinere oppervlakten.

Inschrijven nieuwsbrief

Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws, updates, vacatures, tips & acties. Blijf op de hoogte!

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen over uw tuin, tuinaanleg of -onderhoud? Aarzel niet en stel ze gerust! We verwelkomen u ook graag in ons tuincentrum voor persoonlijk advies en een ontdekkingstocht door ons assortiment.

Contacteer Ons