Bescherming van uw Buxus tegen de Buxusmot: Adviezen van Ertrijckx


Bent u het gevecht aangegaan met de buxusmot die uw geliefde tuinplanten bedreigt? Bij Tuincentrum Ertrijckx, waar groen onze passie is, begrijpen we dat de buxusmot een echte nachtmerrie kan zijn voor liefhebbers van de buxus. Maar vrees niet, met de juiste aanpak kan uw groen weer prachtig gedijen.

Wat is de Buxusmot precies?

De buxusmot (Cydalima perspectalis) is een invasieve plaag die, sinds zijn verschijning in Europa, de buxusplanten in onze tuinen behoorlijk op de proef heeft gesteld. De rupsen van deze mot kunnen in korte tijd de bladeren van een buxus volledig kaalvreten, wat resulteert in aanzienlijke schade.

Preventie en Bestrijding

Een veelvoorkomende vraag is: hoe houden we de buxusmot weg? Bij Ertrijckx adviseren we om preventieve maatregelen te treffen, zoals het regelmatig inspecteren van uw buxus op tekenen van de buxusmot. Ziet u verkleurde bladeren of spinnenwebachtige structuren? Dan is het waarschijnlijk tijd voor actie.

Voor de bestrijding van de buxusmot biedt ons tuincentrum in Landen een scala aan milieuvriendelijke producten. Wij kiezen voor oplossingen die niet alleen effectief zijn tegen de buxusmot maar tegelijkertijd de biodiversiteit in uw tuin respecteren.

Deskundige Interventie

Mocht u het gevoel hebben dat de buxusmot uw groene paradijs heeft overwonnen, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons. Onze ervaren tuiniers kunnen een gespecialiseerde behandeling toepassen om uw buxus te redden en de buxusmot een halt toe te roepen.

Tuinaanleg en Onderhoudsdiensten

Wij begrijpen dat niet iedereen tijd of expertise heeft om deze strijd alleen aan te gaan. Ons team biedt daarom ook professionele onderhoudsdiensten om uw buxus gezond en vrij van ongewenste gasten te houden, zeker als onderdeel van een onderhoudscontract kunt u zorgeloos genieten van uw tuin.

Bezoek Tuincentrum Ertrijckx

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Bezoek daarom onze winkel in Landen voor persoonlijke adviezen en effectieve producten tegen de buxusmot. Met een breed assortiment aan huis-, tuin- en dierbenodigdheden vinden onze klanten altijd wat ze nodig hebben om hun tuin te laten bloeien.

Heeft u professioneel advies nodig of wilt u meer weten over onze tuinservices? Onze deskundigen staan te allen tijde klaar om uw vragen te beantwoorden en u bij te staan in uw strijd tegen de buxusmot. Samen zorgen we ervoor dat de buxus, het hart van menig klassieke tuin, zijn pracht kan blijven uitstralen. Ontdek onze diensten op ertrijckx.be of bel ons op 011 83 21 28 voor meer informatie.

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws, updates, vacatures, tips & acties. Blijf op de hoogte!

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen over uw tuin, tuinaanleg of -onderhoud? Aarzel niet en stel ze gerust! We verwelkomen u ook graag in ons tuincentrum voor persoonlijk advies en een ontdekkingstocht door ons assortiment.

Contacteer Ons